semua Kategori

Polikarbonat Timbul Dan Lembaran beralun

Bilik bunga

Masa: 2022-03-07 Hits: 116

Daripada reka bentuk bumbung masa hadapan kepada tingkap kalis peluru
Once the required functionality is in place, kepingan polikarbonat offer more possibilities for both interior and exterior applications, added Dr. Benz: "For example, molded clone multilayer materials can provide good insulation properties similar to triple glazing. Because of its extreme flexibility of use, the molded clone sheet is easy to mold while remaining strong and durable, and it also outperforms many other materials in terms of design freedom." In addition, the sheet has high UV stability and scratch resistance. For the panels themselves, the molded clone Hygar grade also offers extremely high safety standards, and the range is not only bullet-proof but also explosion-proof. These properties are particularly important in the construction of customer service areas as well as public buildings.

Lembaran polikarbonat telah membolehkan penciptaan berani reka bentuk imaginatif seperti terminal lapangan terbang Airbus A380, stesen kereta api baharu di Wuhan, China, dan pavilion Jerman di Ekspo Dunia Shanghai 2010. Sebagai sebahagian daripada kereta api berkelajuan tinggi Beijing-Hong Kong yang baharu, stesen Wuhan dibina daripada kepingan berbilang lapisan setebal 16-25 mm, yang bukan sahaja memberikan penampilan moden tetapi juga menyediakan reka bentuk yang canggih untuk keseluruhan infrastruktur. Di bawah bumbung 54,000 m2 yang diperbuat daripada polikarbonat, sebuah bangunan masa depan yang megah telah dicipta.

Dinding perlindungan bunyi di tempat awam adalah bidang aplikasi yang sama sekali berbeza untuk panel pelbagai fungsi. Di kedua-dua belah lebuh raya, dinding konkrit kelabu yang direka untuk melindungi penduduk tempatan berada di mana-mana, tetapi mereka tidak mempunyai daya tarikan visual tertentu. Wim Van Eynde, Pengurus Projek Global untuk Pengangkutan Awam di Bahagian Helaian Polikarbonat Bayer MaterialScience, menjelaskan: "Dinding lutsinar yang diperbuat daripada kepingan setebal 18 mm boleh memenuhi semua keperluan undang-undang yang berkaitan sambil menggabungkan dengan sempurna dengan landskap sekeliling. Ia bukan sahaja mudah digunakan dan kos efektif, ia juga mesra alam dan tahan terhadap grafiti dan bahan kimia." Gred kalis api yang dibangunkan khas memenuhi keperluan ketat untuk ketoksikan kebakaran dan asap.

Sebelum PostTiada

Post seterusnyaBahagian atas pusat membeli-belah

Applikasi apa