semua Kategori

Polikarbonat Timbul Dan Lembaran beralun

Bilik bunga

Masa: 2022-03-07 Hits: 49

Daripada reka bentuk bumbung masa hadapan kepada tingkap kalis peluru
Sebaik sahaja fungsi yang diperlukan tersedia, kepingan polikarbonat menawarkan lebih banyak kemungkinan untuk aplikasi dalaman dan luaran, tambah Dr. Benz: "Sebagai contoh, bahan berbilang lapisan klon acuan boleh memberikan sifat penebat yang baik seperti kaca tiga kali ganda. Kerana fleksibiliti penggunaannya yang melampau. , lembaran klon yang dibentuk mudah dibentuk sambil kekal kukuh dan tahan lama, dan ia juga mengatasi banyak bahan lain dari segi kebebasan reka bentuk." Di samping itu, helaian mempunyai kestabilan UV yang tinggi dan rintangan calar. Untuk panel itu sendiri, gred Hygar klon acuan juga menawarkan piawaian keselamatan yang sangat tinggi, dan julatnya bukan sahaja kalis peluru tetapi juga kalis letupan. Hartanah ini amat penting dalam pembinaan kawasan perkhidmatan pelanggan serta bangunan awam.

Lembaran polikarbonat telah membolehkan penciptaan berani reka bentuk imaginatif seperti terminal lapangan terbang Airbus A380, stesen kereta api baharu di Wuhan, China, dan pavilion Jerman di Ekspo Dunia Shanghai 2010. Sebagai sebahagian daripada kereta api berkelajuan tinggi Beijing-Hong Kong yang baharu, stesen Wuhan dibina daripada kepingan berbilang lapisan setebal 16-25 mm, yang bukan sahaja memberikan penampilan moden tetapi juga menyediakan reka bentuk yang canggih untuk keseluruhan infrastruktur. Di bawah bumbung 54,000 m2 yang diperbuat daripada polikarbonat, sebuah bangunan masa depan yang megah telah dicipta.

Dinding perlindungan bunyi di tempat awam adalah bidang aplikasi yang sama sekali berbeza untuk panel pelbagai fungsi. Di kedua-dua belah lebuh raya, dinding konkrit kelabu yang direka untuk melindungi penduduk tempatan berada di mana-mana, tetapi mereka tidak mempunyai daya tarikan visual tertentu. Wim Van Eynde, Pengurus Projek Global untuk Pengangkutan Awam di Bahagian Helaian Polikarbonat Bayer MaterialScience, menjelaskan: "Dinding lutsinar yang diperbuat daripada kepingan setebal 18 mm boleh memenuhi semua keperluan undang-undang yang berkaitan sambil menggabungkan dengan sempurna dengan landskap sekeliling. Ia bukan sahaja mudah digunakan dan kos efektif, ia juga mesra alam dan tahan terhadap grafiti dan bahan kimia." Gred kalis api yang dibangunkan khas memenuhi keperluan ketat untuk ketoksikan kebakaran dan asap.

Sebelum PostTiada

Post seterusnyaBahagian atas pusat membeli-belah