semua Kategori

Lembaran Berongga Polikarbonat

Sekolah reka bentuk dinding

Masa: 2022-03-07 Hits: 51

Rintangan lelasan: Selepas rawatan salutan anti-UV, rintangan lelasan papan PC boleh ditingkatkan beberapa kali dan serupa dengan kaca. Pembentukan panas boleh dibengkokkan sejuk ke dalam arka tertentu tanpa retak dan boleh dipotong atau digerudi semula. PC anti-kecurian, anti-tembakan boleh ditekan bersama-sama kaca untuk membentuk tingkap keselamatan untuk hospital, sekolah, perpustakaan, bank, kedutaan dan penjara, di mana kaca meningkatkan kekerasan dan rintangan lelasan helaian. PC juga boleh ditekan bersama lapisan PC lain atau akrilik untuk aplikasi keselamatan tradisional.

Perlindungan UV:Perlindungan ultra-ungu, hanya beberapa permukaan satu lapisan bertukar menjadi kuning atau berjerebu di bawah cahaya matahari yang berpanjangan. Papan PC mempunyai prestasi penebat haba yang sangat baik, iaitu kira-kira 16% lebih tinggi daripada kaca di bawah ketebalan yang sama, dan boleh menghalang penghantaran haba dengan berkesan. Sama ada untuk memanaskan badan pada musim sejuk atau untuk menghentikan haba daripada menyerang pada musim panas, papan PC boleh mengurangkan penggunaan tenaga bangunan dan menjimatkan tenaga dengan berkesan.

Prestasi anti-pembakaran: Papan PC mempunyai kalis api yang baik, tidak menghasilkan gas toksik apabila terbakar, kepekatan asapnya lebih rendah daripada kayu dan kertas, dan dikenal pasti sebagai bahan kalis api kelas pertama, selaras dengan perlindungan alam sekitar piawaian. Selepas 30-an sampel terbakar, panjang pembakarannya tidak melebihi 25mm, dan hanya terurai gas mudah terbakar apabila udara panas setinggi 467 ℃. Oleh itu, selepas pengukuran yang berkaitan, ia dianggap bahawa prestasi kebakarannya adalah layak.

Rintangan kepada bahan kimia boleh: tidak memaksa sebarang tindak balas terhadap asid, alkohol, jus, minuman; juga mempunyai beberapa rintangan kepada petrol, minyak tanah, bersentuhan dengan 48h tidak akan kelihatan retak atau kehilangan keupayaan penghantaran cahaya. Walau bagaimanapun, rintangan kimia terhadap bahan kimia tertentu (seperti amina, ester, hidrokarbon terhalogen, agen pembilasan cat) adalah lemah.

Berat ringan: ketumpatan polikarbonat adalah kira-kira 1.29/cm, kira-kira separuh lebih ringan daripada kaca, seperti diperbuat daripada papan PC berongga, jisimnya ialah 1/3 kaca organik, kaca 1/15 ~ 1/12 atau lebih. Papan PC berongga mempunyai kekakuan yang sangat baik dan boleh digunakan sebagai anggota rangka. berat papan PC yang ringan menjadikan pembinaan lebih selamat dan lebih mudah, dan dapat menjimatkan masa dan kos pembinaan perkapalan dan piala.

Sebelum PostTiada

Post seterusnyaFasad pusat beli-belah

Applikasi apa