semua Kategori

Lembaran Pepejal Polikarbonat

Sifat-sifat mekanik

Masa: 2022-03-07 Hits: 66

(A) sifat mekanikal
1. Kekuatan impak: rintangan hentaman plat PC adalah sangat baik, rintangan hentaman adalah 250 kali ketebalan kaca yang sama, adalah 30 kali lembaran akrilik.
Kekuatan hentaman plat ketahanan Pc mempunyai nama "plat keluli telus".
2. Kekuatan tegangan adalah baik, rintangan haba plat PC rintangan adalah baik, walaupun pada 120 ℃, kekuatan tegangannya masih boleh mencapai 350kgf/cm2.
3. Kekuatan lenturan: PC rintangan plat lenturan rintangan adalah baik, walaupun sudut lenturan 90 °, masih tidak pecah.
4. Keletihan dan rintangan rayapan: Rintangan PC untuk merayap dalam termoplastik adalah yang terbaik. Walaupun pada suhu tinggi, rayapannya masih sangat kecil.

(B) sifat terma
1. Suhu lebur: PC rintangan plat suhu lebur 135 ℃, penggunaan berterusan suhu sehingga 120 ℃.,
2. Pekali pengembangan linear: pekali pengembangan linear 7 × 10-5cm / cm / ℃ dalam plastik adalah kecil.
3. Mbrittlement suhu: PC suhu papan rapuh -40 ℃, suhu penggunaan berterusan minimum -30 ℃, adalah plastik umum tiada tandingan.
4. Kebolehbakaran: Papan ketahanan PC ialah salah satu plastik pemadam diri kalis api, yang tidak menghasilkan gas toksik apabila dipanaskan pada suhu tinggi.

(C) sifat optik

(D) penebat bunyi
Kesan penebat bunyi panel tahan PC adalah 3-4DB lebih tinggi daripada kaca
Panel cahaya matahari ialah nama dagang panel lutsinar polikarbonat, dirujuk sebagai panel PC, yang merupakan bahan hiasan baharu dengan kekuatan tinggi, transmisi cahaya, penebat bunyi dan penjimatan tenaga yang biasa digunakan di peringkat antarabangsa. Ia mempunyai prestasi cemerlang ringan, rintangan cuaca, kekuatan super, kalis api dan penebat bunyi, dan diiktiraf secara meluas oleh reka bentuk seni bina, kejuruteraan hiasan, kejuruteraan alam sekitar dan industri pengiklanan. Jumlah jualan panel cahaya matahari di pasaran antarabangsa berkembang pada kadar 20% setahun. Dengan peningkatan beransur-ansur bangunan domestik, beberapa projek pembinaan utama negara telah menerajui penggunaan panel cahaya matahari, yang telah mengumpul pengalaman berharga dalam reka bentuk, pembinaan dan penyelenggaraan harian untuk promosi bahan ini di China.

Koridor Persiaran Tepi Laut-1

Applikasi apa